sábado, 6 de junio de 2009

Xulla al forn

Açi teniu la xulla que mos vam menjar estes festes de Sant Pascual. Encara que no parega dins de les caçoles hi havia mig corder, uns cuans kilos d'embutit i el resto d'ingrediens els teniu avall del tot. Com alternativa a la tradicional xulla a la brasa, vos puc asegurar que no te rés que envejar-la.




Ingredients per a quatre persones:
Mig quilo de xulles de corder; també es pot afejir algo d'embutit, com llonganises botifarres i xoriços...; un quilo de creïlles; una tomaca; un got de caldo; mig got d’oli; julivert, alls, pinyons, pebre sal i canyella en pols.

Es tallen les creïlles en rodanxes, se salen al gust i es posen en una cassola al forn. Omplim el fons i reservem unes quantes per després.

Damunt les creïlles es van arreglant les xulles i l'embutit i les tapem mes o menys amb les rodanxes restants que teníem amanides. Pel damunt, tirem el caldo i la tomaca, tallada també a rodanxes. Ho espolsem amb el julivert tallat, el pebre, els pinyons i la canyella.

Pel damunt de tot posem l’oli com a final, i es tapa la cassola amb un paper ben mullat en aigua. La fiquem al forn, i es deixa coure com una hora a foc mitjà,
i...
a la taula i al llit al primer crit...

No hay comentarios: